Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Γκαγκάν πρόταση προς την κυρία Κεραμέως



Συμβάλλοντας και εμείς εις το θεάρεστον έργον της σημερινής μας εθνοσωτηρίου Κυβερνήσεως Κούλη-Μαρινάκη για την αποκατάσταση της τάξεως και της ηθικής στην κατακαϋμένη μας πατρίς, προτείνουμε ορθά κοφτά και άμεσα:


Επαναφορά της μαθητικής ποδιάς εδώ και τώρα!





Εμείς ανέκαθεν γουστάραμε τα κορίτσια με τις μπλε ποδιές, τί όμορφες που ήσαν, Θεέ μου, τί κατσαρομάλλες, τί καλά κορίτσια κι’ από καλές οικογένειες, μας επισκέπτονταν και με τί χάρη βγάζαν απ’ τη τσέπα της ποδιάς τα τσιγάρα, συνήθως Καρέλια, και φουμέρναμε και ακούγαμε στο πικάπ τα γιεγιέ και τα ποπ-ροκ και χαμουρευόμασταν... φασωνόμασταν οπού λεν οι νεότεροι...
Ενίοτε στη τσέπη κρύβαν και τίποτε αρντάν («αρντάν – ζωή και κίνηση») ή τίποτε διάφορα αμφεταμινούχα...
Κι’ εμείς μακραίναμε το μαλλί για να φάμε αποβολή και να μας κράζουν «σύκα» στην έβγα της γειτονιάς και βεβαίως ο τσαγκάρης, γνωστός ρουφιάνος της αστυνομίας μας.

Το λοιπόν, για να μην τα πολυλογούμε: Κάτω η έκλυση των ηθών της μαθητιώσης νεολαίας μας. Ζήτωσαν αι παραδόσεις! Επιστροφή στις ρίζες!



(*) Η κυρία Κεραμέως, επειδή ίσως αύριο κανείς δεν θα την θυμάται, γιατί αν την θυμάται κανείς αφίστε καλύτερα, υπήρξε επί των ημερών μας υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρίως μάλιστα θρησκευμάτων.






Η ζουγραφιά είναι βεβαίως του Γιοκούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου